20 decembrie, 2013

Scoici cu ulei de masline si usturoi

Intru in categoria celor care nu pregatesc preparate traditionale de Sarbatori si daca e posibil incerc ca unele din mancarurile de pe masa sa fie light. De aceea,de data aceasta m-am oprit la fructe de mare si anume scoici. Daca intrati in categoria celor ce sunt fani ai acestui ingredient,va recomand reteta de mai jos,care are o tenta mediteraneana.

Ingrediente:
200 gr de scoici Ocean Fish
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline extra virgin
putina coaja  si zeama de lamaie
piper cu lamaie Kotanyi
sare
patrunjel

Mod de preparare:
Punem putin ulei in tigaie. Adaugam usturoiul si il calim putin. Nu il lasam sa-si schimbe culoarea,fiindca va avea un gust amarui.
Adaugam scoicile. Cand acestea s-au facut punem sucul si coaja de lamaie rasa,amestecam,adaugam uleiul de masline si patrunejlul proaspat tocat.
Se serveste si cald si rece.

9 comentarii:

  1. Nici eu nu sunt adepta mancarurilor traditionale, greoaie si cu prea multa carne.
    As gusta din scoicile tale!

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Craciun fericit alaturi de cei dragi!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Va doresc Sarbatori Fericite, pline de bucurie alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarbatori fericite! Un Craciun cu pace in suflet, cu ganduri pozitive si un an 2014 mai bun!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmm, ce bunatati! La multi ani si un An Nou numai cu bucurii sa ai! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sarbatori Fericite tuturor si un an nou cat mai bun!

    RăspundețiȘtergere