31 ianuarie 2014

Orez prajit chinezesc

Pin It
Astazi este Anul Nou Chinezesc si vreau sa va urez Gong  Hay Fat Choy!
Nu pot sa va spun prea multe despre ce semnificatie are anul calului,dar pot sa va aduc o reteta simpla de orez prajit,pe care sigur ati incercat-o deja la restaurantele chinezesti.

Reteta de fata s-a vrut foarte chinezeasca,de aceea contine si amestecul de 5 arome (5 spice powder), o puteti omite daca nu o aveti sau daca nu va place gustul (anasonul stelat predomina).

Secretul orezului prajit consta in orezul folosit,aveti nevoie de orez gatit simplu sau la aburi si care sa fi stat in frigider o zi. Il puteti lasa si fara capac,ca sa se usuce mai bine. In nici un caz  nu vom folosi pilaf la aceasta reteta. De asemenea ,am folosit o bucata de friptura de porc, facuta cu o zi inainte. Puteti folosi la fel de bine si carne de pui.

Sosurile de soia folosite le gasiti pe Tan Viet Romania .



Ingrediente:
2 cani de orez alb gatit la aburi cu o zi inainte
1 ou
1 ceapa mica
1 morcov  mic
100 gr friptura de porc
1 lingurita sos de soia light
1/2 lingurita sos de soia dark
1/2 lingurita 5 arome chinezesti



Mod de preparare:
Punem o tigaie sau un wok pe foc. Intr-un bol,batem oul,iar cand s-a infierbantat wok-ul ,punem oul batut inauntru si facem o omleta. Cand s-a facut o scoatem pe o farfurie si o lasam sa se raceasca. O taiem in bucati.
Taiem ceapa si morcovul in cubulete,la fel procedam si cu friptura.
Punem din nou wok-ul pe foc,adaugam putin ulei si calim ceapa si morcovul. Adaugam bucatile de friptura de porc.
Amestecam si adaugam orezul. Il calim cateva minute,pana se incalzeste,apoi adaugam sosurile de soia si condimentul 5 arome.Punem si bucatile de ou si amestecam.
Se serveste cald.


Un comentariu :