08 ianuarie, 2014

Paella cu fructe de mare ( Paella con mariscos )

Rasfoind carticica "Risottos,pilafs&paella", o reteta mi-a luat ochii si anume cea de paella cu fructe de mare.Culoare frumoasa,ingrediente delicioase si cum noua tare ne mai place orezul,am optat pentru aceasta varianta de paella. Nu mica mi-a fost surpriza sa vad ca reteta este foarte similara cu cea de orez spaniol, care este tare indragit de cei din familia mea.

Si da,stiu ca surimi nu are ce cauta aici,dar contrastul e atat de placut si nu am putut sa spun nu. Ah,si erau in punga cu fructe de mare,deci nu le-am pus eu de dragul de a da bine in poza.




Ingrediente:
o punga de fructe de mare Ocean Fish
cateva bucati de creveti (optional, ca erau si in punga)
1/4 lingurita de sofran Kotanyi
un ardei
3 catei de usturoi
2 lingurite de boia de ardei Kotanyi
300 gr de orez cu bobul rotund
sare

Mod de preparare
Intr-o oala punem apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, adaugam fructele de mare si le tinem 5 minute.
Strecuram si lasam deoparte.
Intr-o cratita punem putin ulei,cand s-a fierbantat adaugam ardeiul taiat cubulete,calim putin apoi adaugam usturoiul taiat in bucatele si boiaua de ardei.
Punem orezul spalat in cratita,amestecam,apoi adaugam cam 250 ml apa,sare  si sofran.
Cand apa scade mai adaugam,pana cand orezul este fiert.
Cand orezul este fiert,aranjam bucatile de fructe de mare deasupra si mai lasam 5 minute cu capacul acoperit 

2 comentarii:

  1. Arata imbietor si mi-e o poftaaa... de mor. :">

    RăspundețiȘtergere
  2. arata bine si foarte reusita, o combinatie de culori si ingrediente dementiala si apetisant de exotica, delicios :D

    RăspundețiȘtergere