27 ianuarie 2014

Salata de linte cu za'atar,lamaie,ulei de masline si dracila

Pin It
Am descoperit lintea. Si de atunci nu inceteaza sa ma uimeasca. Versatila e,delicioasa e,rapida e,deci nu avea cum sa nu ma cucereasca. E excelenta la salate, supe,mancaruri,aperitiv si inca nu am descoperit nici o reteta de desert,dar nu m-ar mira sa fie vreuna.

Am incercat-o mai ales in mancarurile indiene,la dhal,dar poate fi adaptata la mai toate bucatariile. Se gateste rapid,cam intr-un sfert de ora a si fiert si poate fi folosita .

Cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romanie.



Ingrediente
o cana de linte verde
o rosie
2 linguri de ulei de masline extravirgin
zeama de la un sfert de lamaie
1 lingurita de za'atar
50 gr de dracila
patrunjel proaspat
sare,piper cu lamaie,fulgi de ardei iute Kotanyi


Mod de preparare:
Punem lintea la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert le clatim cu apa rece si le punem intr-o strecuratoare.
Punem lintea intr-un bol,adaugam rosia taiata cubulete,uleiul de masline si lamaia si amestecam.

Adaugam sarea,piperul cu lamaie,fulgii de ardei iute si za'atar-ul.
Presaram boabele de dracila si patrunjelul tocat si amestecam.

Lasam deoparte 15 minute,ca sa se combine aromele si servim.

Un comentariu :

  1. Bun si draciile alea de ZA'ATAR si DRACILA (oare ce-or fi ?) unde le gasim , mai Adina, mai ... :))

    RăspundeţiȘtergere