07 ianuarie, 2014

Supa Miso cu midii si alge

Supa Miso este echivalentul japonez al ciorbei noastre.Si daca ajungi sa o indragesti,faci tot posibilul sa ai pasta miso mereu in frigider. Aceasta pasta se obtine din boabe de soia fermentate si se poate folosi la supe,tocanite si sosuri pentru salate. 
Se foloseste in bucataria japoneza si coreana si desi nu pot sa va descriu gustul,pot sa va spun ca este o pasta sanatoasa,care contine vitamine. 
Eu va recomand pasta de la Korean Food ,este exact ca si pasta pe care o foloseam in Japonia.
Granulele de dashi sunt o baza pentru supele japoneze,din pacate nu se pot inlocui cu nimic de la noi.

Ingrediente:
un litru de apa
3 linguri de pasta de miso
granule de dashi 
alge deshidratate
200 gr de midii Ocean Fish

Mod de preparare:
Punem apa la fiert. Adaugam granulele de dashi.
Cand incepe sa fiarba apa,adaugam algele si lasam sa fiarba putin. Punem si midiile sa fiarba.
Luam cam un polonic de apa din oala si punem intr-un bol,unde amestecam cu pasta miso.
Dam focul mic,ca sa nu clocoteasca apa si adaugam miso. Nu lasam sa fiarba,pentru ca miso-ul isi va pierde aroma.
Se serveste fierbinte.

4 comentarii:

  1. o reteta de supa interesanta si in acelasi timp superba, cred ca are un gust demential de savuros ce trebuie incercat ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am primit de curand pasta miso si ma documentez despre retete.Arata tare apetisant supa ta.Din pacate dashi n-am, fan alge nu sunt asa ca probabil tot la ramen cu miso ajung.Ce sa fac daca esti asa departe ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate si fara dashi,doar ca nu va mai fi asa de pronuntat gustul. Poti sa o faci linistita si cu legume,sa adaugi bucati de carne,limita e cerul :) Iti pun o poza pe fb sa vezi.

      Ștergere