21 ianuarie, 2014

Vita cu taitei japonezi somen

Dupa cum va spuneam ,in aceasta perioada voi posta retete potrivite celor ce sunt la dieta si iubesc bucataria asiatica. Pentru mine,a tine dieta nu inseamna a te infometa,ci a manca mai sanatos,cu calorii mai scazute si portii mai mici. Bucataria asiatica mi se pare a intalni aceste criterii,datorita felului in care sunt pregatite preparatele.

Taiteii folositi astazi sunt numiti somen,ii cunosc din Japonia si i-am intalnit mai ales sub forma rece,servite in zilele calduroase de vara. Sunt facuti din faina alba si sunt foarte subtiri. Dupa ce sunt fierti,devin elastici cu o textura foarte placuta.

Reteta o am dintr-o carticica de la BBC Good Food "Chinese Food in Minutes"

Ingredientele folosite in aceasta reteta le gasiti pe Tan Viet Romania.




Ingrediente:
250 gr carne de vita
un pachet de taitei japonezi somen (300 gr)
cateva picaturi de ulei de susan
1 lingura de amidon alimentar
100 ml supa de pui sau legume
1 lingurita sos de soia light
1 lingurita sos de soia dark
Ingrediente pentru marinarea carnii:
2 catei de usturoi
1 lingurita de ghimbir proaspat ras
1 lingura de sos de soia light
1/4 lingurita de piper negru proaspat macinat
1 lingurita de zahar brun
1 lingurita de amidon alimentar


Mod de preparare
Carnea se taie in fasii subtiri. De preferat sa fie congelata putin,ca sa va fie mai usor sa o feliati subtire.
Ingredientele pentru marinarea carnii se adauga intr-un bol si se amesteca. Punem bucatile de carne,amestecam sa patrunda peste tot si lasam deoparte cam o jumatate de ora.
Intr-o oala punem la fiert apa cu o lingurita de sare,iar cand incepe sa clocoteasca adaugam taiteii somen. Se fierb repede,in cateva minute ii scoateti si ii clatiti cu apa rece. Adaugati cateva picaturi de susan,ca sa nu se lipeasca taiteii intre ei.

Pentru a pregati acesti taitei folosim un wok sau o tigaie mai adanca. Se pune pe foc si cand este fierbinte se adauga o lingura de ulei.
Carnea se prajeste la foc mare cam 2 minute,amestecand des.
Amestecam amidonul alimentar cu supa rece si adaugam peste carne. Acum punem si sosurile de soia light si dark.
Amestecam,iar cand incepe sa se ingroase adaugam taiteii.
Mai tinem pe foc inca un minut si ii servim calzi.

10 comentarii:

  1. Fuugi de aici! ce ma innebunesti cum arata! Cred ca ma risc si eu sa incerc! Arata bestial! Te-am pupacit!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Buna Mitinita,
    Felicitarile mele pt blogul culinar ,este o sursa de inspiratie pentru mine atunci cand raman in pana de retete.
    Noi mancam in fiecare zi mancare asiatica(japoneza) si trebuie sa ti spun ca de 2 sapt nu mai am dashi ,sunt la pamant..........sper sa ajunga pachetul cu comanda sapt viitoare .

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh,iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Si noi mancam des mancare asiatica.
      Dashi de unde comanzi,ca eu tot de prin afara ce mai primesc. La noi inca nu prea am vazut :)

      Ștergere
    2. Eu comand in Germania .Am gasit dashi in Dragonul Rosu ,dar cantitate mica si destul de costisitor.

      Ștergere
    3. La mine e mai aproape strainatatea decat Dragonul Rosu,asta nu vine niciodata la mine :)) Imi lasi ,te rog,link cu site-ul de unde comanzi?

      Ștergere
  3. minunata mancare! Trebuie sa incerc si eu reteta!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu de ce iti place,nu tu ciuperci,nu tu branza :))

      Ștergere