03 iunie, 2014

Kebab persan cu piept de pui, orez basmati si rosii pe gratar (Jujeh Kebab)

Una dintre mancarurile noastre preferate si pe care o facem foarte des, este kebab-ul iranian din piept de pui, pe care il servim cu orez basmati, rosii pe gratar si o salata persana.

Se prepara foarte repede si eu va garantez ca toate farfuriile vor fi golite. Incercati si voi, veti ajunge pe alte meleaguri, macar cu gustul.


Ingrediente:
un piept de pui
o lamaie
1/4 lingurita de sofran Kotanyi
o ceapa
500 gr orez basmati
4 rosii de marime medie

Mod de preparare:
Se curata pieptul de pui si se taie in bucati egale, de circa 2 cm. Ceapa se curata, se spala, se taie in doua si se taie in felii subtiri. Rosiile se spala si se taie in doua. Orezul se spala in mai multe ape. Lamaia se spala si se stoarce.

Intr-un bol, punem sofranul, sucul de lamaie si ceapa feliata. Amestecam, apoi adaugam bucatile de pui si amestecam din nou, ca toate bucatile din piept de pui sa treaca prin marinata.
Se lasa la frigider cel putin doua ore, de preferat peste noapte, intr-un bol inchis ermetic.

Cand preparam mancarea, scoatem pieptul de pui marinat din frigider si punem bucatile pe frigarui, de preferat pe cele late din metal.
Preparam orezul basmati la oala de gatit orez si pregatim corespunzator instructiunilor. 
Frigaruile se pot face fie pe gratar fie la flarara de la aragaz, dar sa tineti betigasele in mana. Ale mele au maner de lemn. Se intorc pe partea cealalta si se lasa sa se rumeneasca putin, dar nu se usuca prea tare. 
Punem jumatatile de rosii pe betigase si le rumenim pe ambele parti.

Pe farfurie sau platou, asezam orezul, iar deasupra punem kebab si cate doua rosii pe gratar. 
Se serveste cu o salata persana, Shirazi si eventual, cu iaurt cu menta sau usturoi. Peste orezul basmati,putem pune un cub mic de unt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu