17 august, 2014

Prajitura cu piersici, iaurt si ghimbir


Una dintre prajiturile pe care le facem cel mai des este aceasta. O face toata lumea din familie si se poate prepara cu orice fructe de sezon. Cele mai indragite de noi sunt cele cu caise, visine si zmeura.
M-am inspirat de la Ruxy si daca mergeti pe pagina ei, sa va uitati si la restul retetelor. Eu le am salvate cam pe toate.
Varianta de astazi este Prajitura cu piersici, iaurt si ghimbir.




Ingrediente Prajitura cu piersici, iaurt si ghimbir
3-4 piersici, 4 oua, 6 linguri iaurt, 5 linguri ulei, 175 g zahar, 1 zahar vanilat, 1/2 lingurita ghimbir pudra Kotanyi, 200 g faina, 3 lingurite praf de copt, varf de cutit de sare


Mod de preparare reteta Prajitura cu piersici, iaurt si ghimbir:
Se curata si se spala piersicile si se taie in cubulete.
Faina se cerne, ouale se spala si se sparg intr-un bol.
Intr-un bol mai adanc adaugam ouale, zaharul, zaharul vanilat, iaurtul si uleiul. Amestecam, apoi adaugam faina, praful de copt, ghimbirul si sarea. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Punem compozitia in tava si presaram deasupra bucatile de piersica. Dam tava la cuptor cam 40-45 .
Se lasa sa se raceasca si se feliaza.

Incercati si voi Prajitura cu piersici, iaurt si ghimbir

Un comentariu: