16 septembrie, 2014

Fulgi de grau cu sos de rubarba

Un mic dejun perfect ar trebui sa contina fulgi de ovaz, grau sau secara.  Ba nu, un mic dejun perfect trebuie sa contina fulgi de grau cu sos de rubarba.
Cel mai popular mod de a consuma fulgii este sub forma de terci. Un proces foarte simplu. Se fierbe apa, cand clocoteste se adauga peste fulgii de ovaz, in bol. Mai aruncati cateva fructe in bol, eventual putina miere si scortisoara.


Ingrediente:
- fulgi de grau
- cateva tije de rubarba
-putin zahar
-migdale si fistic (optional)

Modul de preparare pentru reteta Fulgi de grau cu sos de rubarba este foarte usor. Cantitatile nu vi le dau, pentru ca nici nu am cantarit nimic si depinde si de pofta de mancare a fiecaruia.
Pentru sosul de rubarba aveti nevoie de cateva tije curatate, pe care le taiati in bucati egale si le puneti intr-o craticioara cu 2 linguri de apa si zahar dupa gust. Se lasa la foc mic, acoperit, pana se inmoaie si devine un sos. Dureaza cam 10 minute. Lasati sa se raceasca.
In bolul din care serviti micul dejun, puneti intr-o parte iaurtul, iar in cealalta sosul de rubarba. Deasupra iaurtului presarati fulgii de grau (pot fi inlocuiti si cu altfel de fulgi), iar deasupra sosului fistic si migdale (optional).

Recomand cu mare drag Fulgi de grau cu sos de rubarba la micul dejun!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu